Calator 2.0

Lumea de azi e in continua miscare, ritmul este accelerat iar un domeniu dinamic, asa cum este turismul, nu avea cum sa fie altfel. Am ajuns sa calatorim intr-un fel care acum 10 ani era imposibil de imaginat. Intrarea in Uniunea Europeana, cu drepturile de libera circulatie pe care le ofera, este doar unul din motive. Apoi 3 milioane de romani lucreaza in strainatate. Ei viziteaza Romania sau sunt vizitati de rude, prieteni, cunostinte. Cresterea economica, mai cu seama in anii de varf 2007, 2008 ne-a obinuit cu calatoriile.

Bilete de avion ieftine

Preturile reduse ale linilor low cost au facut ca un drum intr-un oras din Europa sa fie mai ieftin decat un drum cu masina Bucuresti – Cluj Napoca. Da, nu este nici o exagerare. Un drum Bucuresti Cluj inseamna ~450 km, cu un consum mediu de 7.5 l/100 km inseamna un cost de 200 ron, 45 euro. Dus intors inseamna 90 euro. Pot sa gasesc acum bilete catre marile capitale europene dar si spre alte orase la o fractie din 90 euro. Un exemplu ar fi bilet Craiova Barcelona 59 euro dus intors sau bilet Cluj Paris 70 euro dus intors. Trebuie sa stii unde sa cauti, iar eu in timp am invatat.

Cazari ieftine

Prin dezvoltarea aplicatiilor de rezervare online, care au strans mii, zeci de mii de hoteluri cu ofertele lor, iar apoi a aplicatiilor care integreaza mai multe aplicatii de rezervare, asa cum este  aplicatia de la HotelsCombined, cautarea celei mai bune oferte de cazare a devenit simpla si la indemana oricui. Poate ca nu toata lumea a auzit de aceste aplicatii, tocmai de aceea aici, pe blogul meu, va explic pas cu pas cum pot fi utilizate pentru gasirea solutiilor optime.

Calator 2.0

Concluzionand, a trecut vremea agentiilor de turism care sa se ocupe de tot si se bucura de comisioane imense, fara ca serviciile sa fie totdeauna de cea mai buna calitate. Calatorul inteligent a inteles ca poate, cu putina munca de cautare si organizare, sa isi rezerve singur biletul de avion cel mai convenabil, sa se uite la zilele cele mai bune pentru a-si programa calatoria, sa caute un hotel civilizat, cu recenzii bune de la altii clienti care au fost cazati acolo, cu o oferta buna, intre alte zeci de mii de hoteluri (de exemplu numai in zona Paris, aplicatia de la HotelsCombined arata ofertele a aproape 4000 de unitati de cazare) si astfel sa gaseasca o varianta de a calatorii mult sub pretul agentiilor. Bineinteles ca agentiile inca au activitate si sunt si persoane care mai apeleaza la serviciile lor. Insa diferentele serioase de pret dintre o vacanta oferita de o agentie si una pe care ti-o poti aranja singur duc spre fenomenul in care tot mai multi aleg a doua varianta, aceea de a fi calatorul inteligent, calatorul 2.0

Blogul si pagina de facebook Dor de Duca

De cativa ani calatoresc mult. In fiecare an plec de cateva ori, asa ca tot timpul caut cele mai bune variante. Urmariti blogul si pagina de facebook Dor de Duca.Voi posta aici si acolo exemple de oferte, oferte gasite/compuse de mine in cautarile mele online, eu dedicandu-mi o parte din timpul meu saptamanal pentru a le cauta, in primul rand pentru mine, dar si pentru voi, cititorii blogului.

Vacanta placuta!

P.S. Nu uitati sa dati share daca v-a placut ce ati gasit aici si credeti ca si prietenii vostrii merita 🙂

Dorin.